Jednostavna kombinacija sa tikvicama i krompirom.Tako je ukusno da ćete prste polizati. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
5 kom srednje do velikih krompira
2 kom manjih tikvica
80g fine slaninice ili drugog suhomesnatog po želji
1 kašika vegete,
1 manji luk
3 kašike maslinovog ulja
biber, jedna manja vezica peršunovog lista,
malo mažurana
Preliv:
4 kom jaja
180 gr kiselog vrhnja
80 gr sira gaude
pola kaš. vegete
Krompir i tikvice zajedno naribajte u jednu zdjelu, dodajte vegetu i biber. Posebno na tavi na masli. ulju izdinstajte isjeckani luk i sitno isjeckanu slaninu. Primješajte slaninu i luk sa naribanim povrćem, a onda dodati isjeckani peršun i mažurana.
Vatrostalnu posudu premažite maslacem i sipajte povrće pa izravnjate.Za preliev pomiješati kiselo vrhnje,i jaja,dobro promješati,dodati naribani sir i vegetu pa preliti preko sloja povrća. Zapeći u rerni na 180C oko 45-50 min. Služiti uz zelenu salatu.