ZAPEČENE MILANSKE ŠNICLE – šmek koji se pamti !
Ovo je pravi gurmanski obrok i specijalitet sa mesom kojeg vrijedi probati . Posebno se preporučuje kod posebnih prilika gdje se očekuju prava gurmanska jela sa mesom.
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
1/2 kg teleće šnicle
so po ukusu
biber po ukusu
1 veza peršunov list
1 glavica bijelog luka
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 dl piva
1 dl kuhanog paradajza
1 kašikica šećera
1 kašikica začina
5 kašika brašna
Šnicle očistite sa strane od masnoće te ih izlupajte, posolite i pobiberite. Bijeli luk i peršunov list sitno nasjeckajte. Izmješajte ulje, mlijeko, paradajz, pivo, začin i šećer.
Šnicle uvaljajte u brašno i poredajte u jedan red u posudu za pečenje. Sipajte preko bijeli luk i peršunov list i tako redajte dok se sve ne potroši. Na kraju zalijte sa izmješanom smjesom i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Služite ove milanske šnicle uz pire krompir.