ZAPEČENE MILANSKE ŠNICLE – šmek koji se pamti !

Ovo je pravi gurmanski obrok i specijalitet sa mesom kojeg vrijedi probati . Posebno se preporučuje kod posebnih prilika gdje se očekuju prava gurmanska jela sa mesom.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:
1/2 kg teleće šnicle
so po ukusu
biber po ukusu
1 veza peršunov list
1 glavica bijelog luka
1 dl mlijeka
1 dl  ulja
1 dl piva
1 dl kuhanog  paradajza
1 kašikica šećera
1 kašikica začina
5 kašika  brašna

Šnicle očistite sa strane od masnoće te ih  izlupajte, posolite i pobiberite. Bijeli luk i peršunov list sitno nasjeckajte. Izmješajte ulje, mlijeko, paradajz, pivo, začin i šećer.

Šnicle uvaljajte u brašno i poredajte u jedan red u posudu za pečenje. Sipajte preko bijeli luk i peršunov list i tako redajte dok se sve ne potroši. Na kraju zalijte sa izmješanom smjesom i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Služite ove milanske šnicle uz pire krompir.