Veoma sočan i ukusan obrok, koji se ne pravi tako često, ali nestane za tren. Za ovaj ukusni recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

1 (do 5kg idealna) bundeva slatka
800 grama graha
800 grama crnog luka
250 ml. ulja
crvene paprike, sol, biber, vegeta
jedna dimljena skuša

Grah prethodno operite i ostaviti preko noći da nadođe. Sljedeci dan vodu procjedite napite novu pa kuhajte oko 15 minuta. Zatim ponovo promjeniti novu vodu pa još malo kuhati.
Luk isjeckajte, posoliti i propržite na ulju, kad dobije finu zlatnu boju dodajte mu c. papriku, biber, so i vegetu ili mješavinu začina.
Grah u pola skuhan ocediti al ostavite nalo tečnosti.Onda dodajte zapršku od luka da dobijete gustu smjesu.
Bundevi odsjecite vrh tako da ga ostavite za poklopac. izdubite sedinu i osčistite kospice, pa na dno stavite dimljenu ribu i na to prelite grah.Poklopite odječenim poklopcem. Pa stavite u tepsiju i u nju uspute jednu čau vode pa na temp. od 150 stepeni pecite oko 3 sata.