Nakon snažnog zemljotresa u naselju Mečenčani pored Petrinje pojavile su se velike rupe u zemlji. Jedna novinarka razgovarala je sa Nikolom Borojevićem na čijem zemljištu u se otvorile rupe.

” Rupu sam primijetio jučer između 13 i 14 sati i ona je bila manja nego sada oko 70%.  Bila je oko 15 metara promjera, a dubina je bila oko pet metara. Sad je dubina do sedam metara, a širina najmanje 20 metara. Još uvijek se odronjava. Bili su statičari i oni kažu da se ne može ništa sada napraviti nego se treba čekati da to stane. Nema smisla ni zatrpavati to sada, to se ni ne može zatrpati, sigurno preko 1000 kubika zemlje treba da se to zatrpa. Policija je došla i ogradila je to”, rekao je Nikola.

“Eto, nemamo više vrt, ali dobili smo olimpijski bazen”, našalio se Nikola. Dodao je da se nekoliko manjih rupa pojavilo u komšiluku, a pojedine su već zatrpali. Nikola je istakao da su to uglavnom male rupe koje se više ne šire, za razliku od one na njegovom zemljištu. “Ove rupe su se dogodile odmah poslije potresa, a ova se desila tek jučer, nakon sedmicu dana od potresa”, kazao je Nikola.

“Tu sam rođen i tu nikad nije bilo nikakvih rupa. Kažu da ovo područje leži na jastuku vode i da bi to sve moglo potonuti”, rekao je Nikola.

U nastavku pogledajte kako izgleda rupa: