Veoma zanimljiva tema u današnjem članku a to je da nam dolazi ljepo vrijeme pa ljudi planiraju da iskoriste u sadnji voća i povrća. Veliki je proces jer postoje štetočine koje uništavaju plod.

 

Štetočina ima u raznim oblicima, i biljke s snjima teško bore. Pitate se kako da se zaštitimo na pravi način a na internetu ima mnogo savjeta. Jeste li vi nekada razmišljali da iskoristite papir i karton u kojem su bila jaja i da na taj način napravite jednu malu saksiju. Ako možete, da skupite dovoljno plastičnih flaša, pa da napravite plastenik, koji vam može da dobro dođe za uzgoj na primjer šeri paradajza na balkonu. Također, neke mini biljke možete da posadite u kornet koji je namjenjen za sladoled. Jeste li znali za ove trikove? Još možete da uzmete staru kutiju za mafine i da ubacite zemlju, tako kada imate jako velike vjetrove, vaše biljke ne mogu da se maknu sa zemlje.

 

Imate problem sa glodarima, oko vaše biljke stavite nekoliko plastičnih viljuški od kojih neće moći da priđu vašim biljkama. Mežete i da pospete pepelom jer je on dobar kao i soda bikarbona.