ZA SVE LJUBITELJE TJESTENINE – Cannelloni sa povrćem !

Ovaj ukusni obrok – tjestenina sa povrćem je veoma lagan i ukusan da ćete ga poželjeti praviti svaki dan.

Sastojci

500 g zelenih tikvica
1 crvena papika
1 vezica svježeg bosiljka
60 gr proprženog indijskog oraha
500 gr mladog sira
3 jaja
50 gr ribanog sira
250 gr 1 pakovanja Cannelloni
200 gr šampinjona
200 ml vrhnja za kuhanje
so i biber

Priprema
1.
Očistite tikvice ogulite ili odsjecite krajeve i isjeckajte veoma sitno. Papriku očistite od žilica i sjemenki i takođe sitno isjeckajte. Braon šampinjone očistiti i isjeckajte  na sitno .
2.
U to dodajte isjeckan indijski orah, sjeckani bosiljak,so, mladi sir i biber pa sve sjedinite.
3.
Ovakvom smjesom (pomoću kese za zamrzivač, kojoj ste odsjekli jedan kraj) ili spricom za kolače koji ima veći otvor puniti cannellone i redajte u pleh za pečenje.
Pečeno prelijte umućenim jajima i vrhnjem, pospite sirom i pecite 60-70 minuta na 200 C°, u zavisnosti od jačine  pećnice.