Jako ukusna pizza za sve ljubitelje ovog ukusnog jela, donosimo vam recept za odličinu tako zvanu BubbleUp Pizzu.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
pola kilogama tijesta za pizzu

Za umak:
dvije kaš. maslinovog ulja
400 grama paradajza (svježeg ili iz konzerve)
jedna kaš. meda
pola kaš. pzp
1 čehno b. luka
sol

i još:
jedna kaš. maslinovog ulja
jedna kaš. bosioka
4 kaš. parmazana
200 grama naribanog sira
30 kockica feta sira
200 grama šunke ili salame

Napravite tijesto za pizzu koje inače radite ili na ovakav način Tijesto za pizzu! (Klik na link za pripremu tijesta)

Tijesto razvaljate i isjecite ba kockice vel 5×5 cm tako da dobijete oko 30 komada. Na svaki komad stavite kockicu feta sira i kockicu salame ili šunke, pa agano preklopite i napravite kuglice.

Napravite umak od paradajza. Tako što zagrijete ulje dodate češnjak, dodajte paradajz, med i prašak za pec, i krčkajte oko 5 min. Pa posloite po želji.

Gotov umak stavite u dublju tepsiju pa poredajte kuglice od tijesta koje su predhodno odstojale oko pola sata, tako da se ne dodiruju. Pospite sve parmazanom i sirom i pecite u zagrijanoj rerni na max temp. oko 40 min.

Prije serviranja pizzu putiti da odstoji oko 10 min.