ZA PRAVE DOMAĆICE – HLJEB KOJI NE TREBATE MIJESITI, SAVRŠENO MEKAN I JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI

Domaći hljeb je nesumnjivo bolji od kupovnog – a ovaj čak i ne trebate mijesiti. Tako ga jednostavno napraviti a ukusom oduševljava, pa i mekoćom

Potrebno:

  • 60 dkg brašna
  • 5 dl vode
  • Pola žlice šećera
  • Žlica soli
  • 40 grama svježeg kvasca

Postupak:

Otopite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom, pa kad nadođe dodajte i ostatak vode i dodajte soli, postepeno dodajite brašno i miješajte žlicom dok se ne sjedini.

Izlijte u šerpicu sa poklopcem pa ostavite na 15ak min. Izvadite i oblikujte rukama pa izlijte u tepsiju sa masnim papirom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stepeni oko 30min