ZA OVU TORTU NE TREBATE JAJA, MLIJEKO PA NI PUTER, A NI SUĐE! I TAKO JE DOBRA DA ĆE VAM PAMET STATI

Pa dobro trebate bar jedan sud. Ali shvatate poentu. Mnogi skeptici su probali ovo čokoladno “čudo” i naprosto se oduševili okusom.

Potrebno:

1 1 šolja brašna
prstohvat soli
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike kakaa
1 šolja šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašičica ekstrakta vanilije
5 kašika ulja
1 šolja vode
preljev od čokolade

Postupak:

Uzmite pleh u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmiješajte i napravite tri udubljenja.
U jedno sipajte sirće, u drugo vodu, a u treće ulje. Polako izmiješajte viljuškom.
Stavite u zagrijanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180 °C.
Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim preljevom po želji.
Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ako imate voće pri ruci, iskoristite ga na ovaj način.