Potrebno vam je:

3 jaja,
1 šolja šećera,
1 šolja mlijeka,
2 šolje brašna,
pola šolje ulja,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer

Preljev:

200 g čokolade,
100 g margarina,
pola šolje mlijeka,
5 kašika šećera
150 g kokosa

Priprema

Najprije uključiti rernu na 200 °C da se zagrije dok pripremate biskvit. Odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca postepeno dodajući šećer. Kada se napravi šlag, dodati žumanca pa umutiti pjenasto. Dodati mlijeko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser. U brašno umiješati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smjesu sa jajima i špatulom lagano umiješati. Paziti da smjesa ostane pjenasta.
U četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje, izliti smjesu i peći oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi i izrezati na kocke. Čokoladu, margarin, šećer i mlijeko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom.