Predivne vukovarske kocke stvorene za uživanje!

Vukovarske kocke bez pečenja, brzo i lako se spremaju.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
jedno pakovanje rozen kora

Za bijelu kremu:
500 ml mlijeka
2 vanilin pudinga
125 grama šećera
100 grama bijele čokolade
50 grama mlijeka u prahu
100 gamar margarina
3 limun šećera

Za tamni krem:
500 ml mlijeka
2 vanilin pudinga
125 grama šećera
100 grama crne čokolade
150 grama lješnjaka
100 grama margarina

Za glazuru:
100 grama tamne čokolade
50 grama margarina
1 mala kaš. ulja

Ispržite lješnjake i sameljite sitno.
Za bijeli krem skuhajte puding sa 500 ml mlijeka i šećerom. U topal puding krem dodajte čokoladu i limun šećer. Kad se malo ohladi dodajte margarin koji umutite sa mlijekom u prahu. Sve zajedno umjesite i ostavite da se ohladi.
Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.

Za tamnu kremu, skuhate pudign sa šećerom u 500 ml mlijeka. U gotovu kremu dodajte tamnu čokoladu i mljevene lješnjake. Umutite malo margarin pa dodajte u puding i sve zajedno izmješajte. Odtavite da se hladi.

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=”450″] Napomena: Gotove puding kreme prekrite sa prozirom folijom da se ne uhvati korica. [/box]

 

Na poslužavnik stavite prvi koru, na nju stavite 4 kaš. tamne kreme,prekite durgom koreom, pa nju premažite sa 4 kaš. bijele kreme. Tako ponavljate postupak dok ne potorošite sastojke. Zadnja kore se ne maže. Smjesa vam može biti za odprilike 4-5 slojeva.

Kolač prekite sa folijom ili pek papirom i na njega stavute dasku i ohladite. Ohlađen kolač prelite sa čokoladnim pelivom. Koji dobijete tako što pomješate sve sastojke za glazuru i otopite.