Sinoć je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić gostovao u jednoj emisiji , a gost je bio i Milomir Marić koji je opisao cijelu situaciju sa novinarskog gledišta: ” Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, jer nemamo pravo da to učinimo po Kumanovskom sporazumu. Nama je mir najpotrebniji, tako da će na tome i da ostane, zaključio je on”.

 

Tokom emisije je govorio i o psovkama i prijetnjama koje u poslednje vrijeme diobija kao i članovi njegove porodice govorio je i o povečanju penzija kao i plata na 7%.

 

Kada je u pitanju antisrpska kampanja u hrvatskim medijima, predsjednik Htvatske Zoran Milanović je održao predavanje na Unioverziteu. Naveo je da im je Srbija glavna smetnja, a da je Vučić najveći huškač protiv Hrvata još od kraja 90 tih godina prošlog vijeka. Također, Milanović je potvrdio da Srbija nema snažnu namjeru da se priključi EU. Njemu Vučić nije ostao dužan kada je rekao da Milanović ima 500 portparola, jer svaki dan hrvatski mediji pišu najmanje 100 članaka o Srbiji kao i njemu samom.