Astrolozi tvrde da ovi horoskopski znaci vole da drže kontrolu u svojim rukama. Među njima su:

 

Djevica
Djevice često nestaju ako njihovim najboljim prijateljima zatreba usluga, ali sigurno će od vas zahtijevati usluge i očekuju ih vrlo često. Smatraju da su na moralnom planu jače, zbog čega se osjećaju superiorno i oštro prosuđuju odluke svog prijatelja. Pokušavaju da kontrolišu svoje prijatelje i nagovore ih da donesu društveno prihvatljivije odluke.

 

Ribe
Ako je vaš najbolji prijatelj Riba, možda vam nikada neće zaista otkriti svoje motive, ali uvijek ćete ih zateći kako se hvale svojom moći nad vama. Ljudi rođeni u ovom znaku vole da kontrolišu dinamiku moći u prijateljstvima i romantičnim partnerstvima, što znači da često imaju lažne, a ne prave prijatelje.

Bik
Jeste li ikada bili u restoranu s prijateljem Bikom i shvatili da morate jesti ono za šta su se oni odlučili? Ili vas možda uvijek kritikuju, a ipak otkrijete da okljevate da izrazite sopstvenu zabrinutost zbog njihovog lošeg ponašanja čak i kada vas to nervira. Ako ste ćutali kako biste zaštitili njihova osjećanja, onda znate da imate šefa Bika.