Jednostavna, sočna i jako ukusna torta. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za jednu koru potrebno je: (potrebne su dvije kore znaci sve po dva puta osim kokosa i čokolade)
5 belanaca
5 kašika šećera
50 gr kokosa za jednu koru
50 grama čokolade u prahu za drugu koru
2 kašike brašna
Fil:
700 ml mlijeka
10 kom žumanaca
tri pudinga od vanile
1 kaš. brašna
1 van.šećer
250 grama šećera
250 grama margarina
100 grama čok. za kuvanje

i još:
100 grama jagoda može smrznutih i 100 grama šećera
100 grama kupina i 100 grama šećera
2 crvena preliv za torte (13 gr)
po potrebi malo vode

za ukras:
šlag od vanijlije
i čokolada za kuhanje

Zagrite rernu na 200 stepeni. Umutite bjelanca uz dodavanje šećera da dobijete jaki šlag, kokos, brašno, pa malo umjesite i sve izlite na podmazani pleh i pecite dok ne porumeni oko 10-15 min. A u drugu koru dodate sve isto, a kokos zamjenite sa čokoladom. Pa ispecite obje kore.

Ako koriste smrznuto voće malo ga otopite pa dio sok odvijte da dodajte u kremu ili koriste ekstrakt voća.

Umjesite žumanca, puding, brašno i šećer sa malo hladnog mlijeka i umutite da bude bez grudvica. Ostatak mlijeka stavite da zakuha pa dojdate umućenu smjesu od pudinga i mjesite dok se ne zgusne. Ohladite ga pa dodajte umješani margarin. Razdvojite smjesu u dva dijela, u jedan dio dodajte sok od jagoda, a u drugi malo soka od kupina, pa umjesite.

Kupine sa 100 grama šćera skuhati, a jednu kesicu preliva/zelatina staviti sa 2 kašike vode da nabubri, pa kad skuhate kupine skinite sa vatre dodajte želatin i vratite na vartu pa mješajte dok se zakuha. Ostavite par min da se ohladi.

Prvu koru sa kokosom stavite na poslužvanik, pa na nju po malo istresajte gotove kupine, kad se malo ohladi stavite jedan dio puding kreme, zatim drugu koru, pa drugi dio puding kreme, pa preko preliv od jagoda. Preliv od jagoda pravite na isti način kao i preliv od kupina.

Tortu ukrasite po želji sa šlagom i čokoladom.