Pjevačica Vesna Zmijanac iza sebe ima 30 godina muzičke karijere , asada je odlučila da progovori jednom od najtežih razdoblja života koji su je obilježili do kraja života. Niame, Vesna je u svojoj autobiografiji otkrila kako je u razdoblju od jedne godine imala dva pobačaja, a oba su bila kad je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

 

” Naše prvo dijete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mjesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamjerite mi što tu scenu, porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo, a potom se odvijao u garderobi iza pozornice, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu opisati čak ni danas, kada je prošlo dosta vremena. Jer, to je jedan od onih bolova koji još boli, praznina koja još zjapi istom tamom, i kad god se toga sjetim (a sjećam se vrlo često), uvijek mi se utroba zgrči” – započela je pjevačica koja je, priznaje, često sebe krivila za nemili događaj.

 

Međutim, njenoj patnji nije bilo kraja te je već slijedeće godine ponovno proživjela istu strahotu. ” Vladino i moje drugo nesuđeno dijete, takođe sina, i takođe u sedmom mjesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. godine. Pitala sam se i onda, i još uvijek se ponekad zapitam čime sam zaslužila da mi se dogodi to što mi se dogodilo” rekla je pjevačica.