Ukusno i jednostavno za pripremiti.

Potrebni sastojci su:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike brašna
  • prašak za pecivo

Fil:

  • 0,5 l slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • kašika šećera

Priprema:

Za koru je potrebno umutiti žumanca i šećer, dodati istopljeni puter i čokoladu, brašno pomješano sa praškom za pecivo i na kraju snjeg od bjelanaca (ali ručno umutiti ne sa mikserom). Peći  na 180 stepeni oko 20 minuta. U međuvremnu pavlaku za kuhanje, čokoladu i šećer zagrijati na laganoj vatri, mješajući lagano dok ne provri. Pečenu koru izbockati na nekoliko mjesta i dok je još topla preliti ih sa toplim filom. Fil je dosta rijedak, ali tako i treba da bude, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider.