Pjevačica Aleksandra Bursać uvijek je nasmijana i pozitivna, ali malo ko zna da je doživjela tužnu sudbinu. Aleksandrin otac je umro kada je imala dvije godine i ona je ostala sama s majkom. Aleksandra Bursać se od malih nogu ni ne sjeća svog oca, ali majka se cijeli život trudila prenijeti joj njegovu osobnost i karakter kako ga ne bi zaboravila.

“Otkad mi je tata poginuo na ratištu, u ‘Oluji’, majka me je uspavljivala i budila pesmom. Tako je iz naše kuće razgonila tugu. Brzo sam počela u pesmi da je pratim. Pevale smo zajedno, iz sveg glasa. Da ga se sećam možda bi mi bilo teže, a ovako uspomene gradim na osnovu nekih priča o njemu i zahvalna sam svojoj majci na tome. Ona kaže da imam njegov osmeh, zapravo taj neki poluosmeh, i tvrdoglavost, ali kaže i da sam dobar čovek na njega” – ispričala je pjevačica jednom prilikom za medije.

Poslije ove tragedije, ona, njena sestra i njihova majka neko vrijeme imali su privremeni dom i živjele su u sigurnoj kući sa još 12 porodica, a pjevačica je iz tog perioda ima samo lijepe uspomene, koje su joj pomogle da barem na neko vrijeme zaboravi tugu. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here