Ammerika je u poslednje vrijeme preživjela mnogo tranzicija, kako je na čelo došao Bajden. Pred njim je jako težak posao, jer ono što je ostalo iza Donalda Trampa nije izgledalo nikako dobro. Vjerujemo da se svi sječate pretesta kad je bijen tamnoputi građanin Amerike.

 

Protesti su krenuli iz Indijanapolisa gdje je i zabilježen brutalni čin policije nad nedužnim čovjekom, da bi se kasnije nezadovoljstvo građana proširilo na cijelu zemlju. Nemiri, paljenja auta, obijanje prodavnica, razbijanje tržnih centara, na što Donald Tramp nije imao nikako adekvatan odgovor u tom trenutku. Bajden je za samo tri mjeseca napravio sjajan posao i smirio situaciju u zemlji.

 

Barak Obama je prvi predjsenik koji je imao drugu boju kože. On je jako puno uradio po pitanju amerike u cijelome svijetu, a može se reći da je bio omiljen i kod drugih državnika u cijelome svijetu. Međutim, prije par dana se obratio na svom Instagram profilu, gdje se požalio kako je izgubio jednog i više nego dragog člana svoje porodice. Naime, morao je se oprostit od psa Bo, koji je umro nakon duge i teške bolesti.