Najpoznatiji srpski tekstopisac od 2018. godine Marina Tucaković 67 se bori sa najgorom bolešću , a sada joj još jedna bolest zagorčava život.

 

Pored kancera, imam i dijabetes, koji mi je udario na stopala, pa ne mogu da stojim na nogama. Zato moram da se krećem u kolicima. Zdravstveno stanje mi je promjenljivo, nekada sam bolje, nekada lošije, kako koji dan… Hemioterapije teško podnosim, a u lijekovima za smirenje nalazim snagu da nastavim dalje “- priča Marina i dodaje da uprkos svim problemima nije klonula duhom:

” Tipična sam škorpija u horoskopu. Može da mi bude i pet puta gore, ali ja ne odustajem od provoda. Dešava mi se tu i tamo da padnem, ali se uvijek podignem.” Marina je na sve načine pokušala da pobijedi ovu bolest.

 

Vjerujem u hemioterapiju, ali i u alternativnu medicinu. Preko prijatelja iz Bosne nabavljala sam neke trave i dugo sam ih pila. Čim sam još živa, znači da ima nečeg što me drži i tjera da guram dalje. Doktori mi kažu da su mi rezultati bolji nego prije. Trudim se da sve što mi se dešava sagledam realno, onda je mnogo lakše “– iskrena je Marina. Međutim ona se ne može da oslobodi svog najvećeg proroka a to su cigare. ” Ne pušim dvije pakle kao ranije, ali zapalim poneku. Šta ću, ne mogu bez cigareta, one me opuštaju. Volim i rakijicu da popijem, ali samo jednom mjesečno jer ne smijem češće “- kaže Marina.