Hrvatski nekadašnji najuspješniji teniser Goran Ivanišević koji je osvajač i Wimbldona je već nekih 4 godine trener najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića a nedavno su njih dvojica proslavili Novakovu 22. Grand slem turnir. Mnogima je smetalo kako se Novak ponaša prema njemu jer je stalno galamio i psovao u njegovom pravcu a Ivanišević je nekoliko puta rekao da mu to nes meta.

 

Međutim malo ljudi da su Goran i njegovi roditelji doživjeli veliku porodičnu tragediju u životu, a sve je počelo kada su njegovoj sestri koja je bila starija od njeg 5 godina postavili dijagnozu Hočkinovog sindroma.

 

Nagradne fondove koje bi osvajao na turnirima tražio je da mu se isplate te je išao i na druge turnire, a kada bi stigao kući sve dao svome ocu da plati liječenje njegove sestre. Goranova sestra je tada prošla kroz veliki broj zračenja koja su uništila bolest ali i njene organe i imunitet, pa je Srđana prije smrti imala tešku upalu pluća, te se virus bio proširio i na srce, da bi nakon operacije koja je trajala 11 sati Srđana dobila hipertenziju i nakon toga je preminula.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here