Dan za danom možemo samo da čujemo loše vijesti kako iz zemlje tako i iz regiona. Potresi , pandemije , saobračajne nesreće sve se to dogodilo u samo nekoliko dana nove godine. Iako smo se svi nadali da će nam 2021. godina donijeti nešto lijepo to se nije dogodilo.

 

Naime, sada je stigla tužna vijest o čovjeku koji je bio od velike važnosti za Srbiju, te je učvrstio odnose između Srbije i Gane. Naime, počasni konzul Stiv Mavueniega pronađan je u beživotnom stanju u kući koja se nalazi blizu američke ambasade u Akri. Stiv je bio počasni konzul Srbije, te je radio na odnosima Srbije i afričkih država. Pored toga, obavljao je i funkciju člana Generalne skupštine Počasnog konzularnog kora u Gani.

 

Kako prenose tamošnji mediji, Mavueniegova kćerka je pronašla svog oca u njegovoj kući u Akri, te je pozvala policiju nekoliko sati iza ponoći. Ona je ispričala kako je tri dana pokušavala dobiti svog oca na telefon, a nakon toga je odlučila da ode do njegove kuće. Kada je došla do kuće, nije bilo odgovora na vratima, a onda je pogledala kroz prozor i ugledala svog oca kako nepomično leži u sobi. Odmah je zvala domara i policiju, te su ustanovili smrt.