Zdravko Čolić je pjevač koji nije imao nikakvu mrlju u cijeloj karijeri. Njegova karijera traje preko 40 godina a niko od njegovih kolega nema ništa da mu prigovori. Nikad nije imao skandalalozne pjesme kao ni skandale.

 

Zdravko danas ima dosta godina, ali nejga žene vole i smatraju velikim šarmerom. On je dugo godina bio neženja a onda je 2002. godine kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da se pjevač oženio i da se njegova supruga zove Sanja. Ima sa njom dvije kćerke.A u poslednjoj godini kako je krenula pandemija korona virusa, totalno se primirio kada je u pitanju njegova muzička karijera, koja je na početku nije nikako izgledala kao što izgleda danas. U 70 im godinama prošlog vijeka ona je na nagovor svog tadašnjeg menadžera odlučio da promijenio svoje ime i da se oproba plasirati na Njemačko tržište.

 

U Njemačkoj je teško bilo da izgovore slovo Z, pa je imao svoje umjetničko ime Dravko, sa kojim je snimio i tri pjesme na njemačkom jeziku. Nakon par mjeseci je shvatio da je to promašaj pa se vratio u Jugoslaviju gdje je nastavio karijeru.