Tokom gostovanja u emisiji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je građanima šta se to desilo na nebu iznad ruske granice kada je avion “Air Serbia ” upozoren da proba da identifikuje manji avion pored njega, a u pitanju je bio ratni lovac NATO-a.

 

On je pročitao zvaničan izvještaj sa jučerašnjeg leta iz Moskve za Beograd. Kasnio je tri sata i 20 minuta. Nedaleko od ruske granice sa Letonijom smo upozoreni da probamo da vizuelno identifikujemo avion pored našeg. Pored je bio vojni lovac. Očigledno u ruskoj vazdušnoj zoni je bio NATO avion – prepričao je događaj predsjednik Srbije.

 

– Nedaleko do ruske granice sa Letonijom, ruska kontrola nas je upozorila, čitam sa zvaničnog papira, tražili su da vizuelno identifikujemo avion pored nas, avion koji je bio u pitanju bio je lovac ratni, podsjećao je na “Jurofajter” sive boje. Jer kako će Rusi da gađaju taj avion ako su gore iznad putnici. Išao je pravcem s lijeva na desno, ali bez ugrožavanja bezbjednosti našeg aviona. Onda je brzo nestao iz vidokruga – pročitao je Vučić izvejštaj pilota Erbasa.