Kad je upitanju vremenske prognoze idemo iz krajnosti u krajnost. Prvo smo imali najtopliji juli u poslednjih 10 godina kada je temperatura išla preko 40 stepeni i odjendom pad temperature za 17 stepeni.

 

 

Tako da je došlo do velikog nevremena koje je zahtvatilo dio po dio regije a svakodnevno smo pisali o svakom gradu gdje je bilo nevrijeme. Kruševac, Novi Sad, Zrenjanin Pančevo pa Beograd, pogađani su velikim kišama, a na nekim mjestima padao je i grad. Sinoć je bila kratkotrajna oluja u Beogradu koja je toliko pogodila da je u jednom trenutku saobraćaj bio zaustavljen. Autobus sa putnicima se probijao kroz rijeku koja je bila na cesti.

 

Najgore je prošla Njemačka, Belgija , Luksemburg i Holandija gdje su poplave ubile preko 200 ljudi a blizu 2000 osoba se vodi kao nestalo. RMHZ Srbije je opet izdao veliko upozorenje za Beograd gdje se očekuje najgore nevrijeme ove godine. Banat, Šumadija i Pomoravlje je također na udaru, tak da se savjetuje da večeras nigdje ne izlazite bez preke potrebe.