Danas možemo da nađemo mnogo namirnica koje koristimo a koje su genetski mofifikovane, a dokazano je i da te namirnice loše utiče na naše zdravlje i da pospješuju razna oboljenja.

 

Naime, u našoj zemlji kupovna moć nije toliko dobra pa se stoga ljudi opredjeljuje za jeftiniju hranu. U velikim tržnim centrima voće i povrće izgledaju kao sa fotografije te su iste boje, site veličine što nam pokazuje da nije uzgojeno na prirodan način. Mnogi proizvođaći koriste MGO da bi proizvod brže rastao i da bi izgledao ljepše. Jedna namirnica koja se posebno modifikuje a koja je popularna u današnje vrijeme je soja.

 

Zato se preporučuje da se kupuje voće i namirnice onda kada im je sezona. Osim voće i povrće treba paziti i na kupovinu mesa jer mnogi proizvođaći mesa u životinje ubrizgavaju hormone da bi životinje bile veće. Danas vas upozoravamo na ribu koja je jeftina i dostupa u Europi. Radi se o ribi angasiusu koja se prodaje u cijeloj Evropi, međutim ona se lovi u Vijetnamu jer je rijeka Mekong njeno prirodno stanište. Navodno je to veoma zagađena rijeka, a osim toga se saznaje da se u ovu ribu ubrizgavaju određeni hormoni rasta, da bi riba bila veća.