Divan voćni kolač, fantastična kombinacija!

Sastojci:

Kora:
žumance 2
margarin 100 g
šećer 100 g
vanilin šećer 1
brašno 200 g
mlijeko 1/2 šoljice
prašak za pecivo 1/2 kesice

Fil:
ribizle 500 g
šećer u prahu 150 g
puding od vanile 1
šam
bjelanca 2
šećer 150 g

Kako pripremiti:

Pjenasto umutiti maslac, dodati šećer, žumanca, mlijeko, prašak za pecivo pomješati sa brašnom i dodati u smjesu, zamjesiti da se dobije glatko tijesto. U manji pleh, četvrtasti za tortu, obložen pek papirom izručiti tijesto i peći 10-ak minuta na 180 stepeni, dok blago ne porumeni. U međuvremenu ribizle izmješati sa šećerom u prahu i pudingom od vanile i sve to preliti preko kolača, pa vratiti u rernu još 10-12 minuta. Umutiti dobro bjelanca, dok ne bude čvrst šam. Dodati šećer i mutiti dalje dok se šećer ne otopi. Izvaditi kolač iz rerne, premazati preko voća, po vrhu posuti vanilin šećerom i vratiti u rernu da se osuši na 150 stepeni još oko 10 minuta, dok blago ne porumeni. Sjeći kolač i služiti dok se dobro ohladi.