Već nekoliko dana glavna vijest u medijima je napad Palestine na Izrael. A sinoć je Palestina ispunila obećanje da će napasti najveći grad u Izraelu.

 

Koliko je napad bio jak da je protivraketna “Gvozdena kupoal” nije mogla da s eizbori sa raketama koje su padale sa svih strana. Građanima je data uzbuna napada sa raketama . Teška situacija je u Tel Avivu ali je još teža situacija u Ašeklonu koji se nalazi uz samu granicu sa Gazom, a također još jedan grad je došao pod udar raketa Rišon Le Cion koji se nalazi na nekih 8 kilometara južno od grada Tel Sviva i taj grad pripada administrativnom okrugu Gush Dan. Ministarstvo spoljnih poslova Izraela objavio jedan snimak koji potiče iz ovog mjesta na koje je palo nekoliko Hamasovih raketa koje su napravile veliki pustoš. Također na snimcima se vide gomile spaljenih vozila, a po zadnjim informacijama u napadu je ubijena jedna žena, a veliki je broj građana teško ranjeno.

Raketni napad još uvijek traje , a prema posljednjim informacijama 69 skvadron je opremljen lovcima koji su iz avio baze poletljeli u napad u Gazi.