Mladi bračni par uhapšen je jer se sumnja da su trgovali ljudima , a žrtva je bio ljekar iz Niša. Iz Višeg javnog tužilaštva su saopštili da je protiv njih sprovedena naredba da se sprovede istraga istih, jer postoji osnovna sumnja da su ozvršili krivično djelo kao saučesnici, a iz tužilaštva za medije je stigla obavijest:

 

“Tužilštvo navodi, da su oni od marta 2019. godine do marta ove godine, primjenom sile i prijetnje držali doktora u cilju eksploatacije njegovog rada i ropskog odnosa, tako što su ga oni primorali da napusti svoju kuću i da živi na ulici, oni su mu ograničili slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali mu penziju i druga primanja i tjerali ga da uzima novac od drugih kako bi im davao isti.”

Građani Niša koji poznaju ovog ljekara smatraju da je nesretni ljekar u podčinjenom polažaju od strane ovih lica i da je trajalo duže nego što se tereti, a jedan građanin je rekao:

“To je trajalo godinama, a oni su jako dobri prijatelji, uvijek su bili zajedno i uvijek je izgledalo da N.N u odnosu na ljekara ima kontrolu nad njim. Niko ne zna zbog čega bi čovjek , koji je jako dobar ljekar, specijalista koji je obavljao rukovodeće poslove u niškom Klinićkom centru, dozvoljavao da se taj muškarac prema njemu tako ponaša. Bio je jako ugledan čovjek , sa porodicom i potpuno je neobjašnjivo kako se našao u takvom polažaju.”

Mediji su se baš zanimali za ovaj događaj, pa je policija bila jako zainteresovana za isti na osnovu saznanja da je ljekar u sve gorem položaju, i da je žrtva svojih prijatelja, a izvor je blizak ovome slučaju otkrio:

” Ljekar je bio psihički i emotivno povrijeđen, da se čak cijelo vrijeme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljima. To je izgledalo kao da se on više brine za njih nego za sebe”. Tužilaštvo je odredilo pritvor osumljičenim na 30 dana pritvora, da ni spriječili uticaj na svjedoke, a za djela za koja se tereti i ako se dokažu, mogu da dobiju kaznu do 10 godina zatvora.