Danas smo pripremili nekoliko korisnih savjeta koji će smanjiti izloženost cijele obitelji otrovnim kemikalijama.

Uštedite novac i osjećajte se bolje kada se prebacujete s preparata kupljenih u trgovinama na sigurnije, ali ne manje učinkovite, domaće alternative.

1. Očistite tepihe
Za čišćenje tepiha, posipite sodu za pečenje i kukuruzni škrob preko površine, pustite da stoji 15 minuta, a zatim usisajte. Ova metoda će vam pomoći da uklonite prljavštinu i neugodne mirise u vašem domu.

2. Podovi će vam se blistati
Čišćenje drvenih podova s ​​vodom i ocatom je savršena metoda kako bi im pružili blistav sjaj. Jednostavno otopite 1/4 čaše ocata u 1 litar vode i čišćenje podova je spremno.

3. Uklanjanje mrlja hrđe u kupaonici
Jednostavno očistite mrlje od hrđe na keramičkim pločicama primjenom mješavine ocata i sode za pečenje na zahvaćenom području. Ostavite otopinu nekoliko minuta, zatim isperite vodom i obrišite pločice suhom krpom.

4. Ispiranje veš mašine
Da bi veš mašina bila bez kamenca i u vrhunskom stanju, trebate je rodovno čistiti. U tu svrhu, u praznoj perilici dodajte 80g limunske kiseline, postavite najtopliji ciklus pranja i pustite da se sama čisti.

5. Uklanjanje nečistoća i mrlja od blata
Najbolji način da se prozori besprijekorno čiste je korištenje jednostavne domaće otopine vode i amonijaka (1 dio amonijaka na 10 dijelova vode). Nakon čišćenja temeljito osušite staklo.