Na današnjoj konferenciji  za štampu Kriznog štaba dr. Darija Kisić Tepavčević izjavila je da postoji mogučnost da se uvede karantin za putnike koji dolazi iz inostranstva.
” Razmijena ljudi u saobraćaju sigurno je prijetnja za širenje zaraze. Gledamo koji su to najoptimalniji obrasci. Razmatrali smo takvu mogućnost, sigurno ćemo o tome pričati i narednih dana “– rekla je dr Kisić Tepavčević.

Podsjećamo , Srbija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja nema nikakvih ograničenja kada je upitanju ulazak u zemlju. A s druge strane građani Srbije trenutno bez karantina i PCR testa mogu da uđu u samo 18 država.
Dok dr. Pelemiš moli sve kolege da pomognu, on se osvrnuo i na na medicinske radnike udružene u grupi “Ujedinjeni protiv korone”, njih oko 2.500 koji su potpisali peticiju.
” Imam jedan prijateljski pozdrav za sve koji potpisuju. Cijenim njihovo mišljenje i molimo ih ljudski da nam pomognu. Sve ćemo ih prihvatiti. Svi se borimo za sve građane Srbije. Mi se borimo protiv korone. Molim za ideje, a nisam ih čuo. Ne možemo mi da sprovedemo ideje ako ih svi ne sprovodimo. Pozivam sve uvažene kolege da pomognu. Politikom se ne bavim, prihvatamo svaki predlog koji je u zajedničkom interesu “- istakao je Pelemiš.