Veoma jednostavan recept za kiflice koje uspjevaju baš svima, a mekane su kao duša.

 

Potrebno vam je:

1 mali kvasac
2 kašičice šećera
1/2 l toplog mlijeka
1 kg brašna
2 kašičice soli
1 čašu ulja
feta sir
pavlaka
začini
1 jaje
susam
margarin

 

Priprema

U posudu dodajte mlijeko , kvasac i šećer i ostavite da se aktivira. Postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umijesite tijesto, pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga premjesite i podijelite na 5 loptica. Od svake loptice razvijte što tanji krug i onda isijecite po 8 trouglova. Pomiješajte fetu sa pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa poredajte u pleh. Premažite sa umućenim jajetom, pospite susasom i stavite parče margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrijanoj rerni na 250°C