Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici u NATO redovno isporučuju oružje Ukrajini još od prije početka ruske specijalne vojne akcije nad ovom zemljom, uprkos tome što je Moskva i Vladimir Putin više puta upozorili da bi to samo rezultiralo dodatnim žrtvama te još većim sukobima između ove dvije zaraćene zemlje.

 

Međutim, nastavak isporuke oružja i vojne opreme sa Zapada Ukrajini ometat će pregovore između Moskve i Kijeva rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov. ” Pumpanje Ukrajine oružjem u različitim formatima ne doprinosi uspjehu rusko-ukrajinskih pregovora. I, naravno, to će vjerovatnije imati negativan efekat ” – rekao je Peskov novinarima na pitanje kako Kremlj gleda na odluku Senata.

 

Naime, ranije ove sedmcie , američki Senat usvojio je dvopartijski zakon koji ovlašćuje predsjednika Džoa Bajdena da postigne sporazume o zajmu sa Ukrajinom. Koje je vaše mišljenje o Američkom i NATO  slanju vojne opreme Ukrajini, koji je njihov cilj? Pište svoje mišljenje u komentarima ispod ovog posta.