Pjevačica Vera Ivković iza sebe je ostavila brojne pjesme koje se i danas pjevaju “Šuška se, šuška” koju su obradile mnoge pjevačice, te “Moj dragane”. Međutim ono što se malo zna jeste da su pjevačicu zadesile dvije velike tragedije od kojih se nije nikad oporavila.

 

Posle smrti kćerke Maje nije ostala ista , ona je bolovala od neizlečive bolesti i umrla u 27. godini. Taj gubitak nikad nije mogla da prihvati nakon čega se i razbolila, prije ćerke ostalla je i bez muža a njena patnja se povečavala: “Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac.”, rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada. Pjevačica je 2006. godine doživjela moždani udar.

 

Njena prijateljica Anđelka Govedarević ispričala je da je Vera uvijek voljela da se smije, ali nije mogla da podnese da njene ćerke nema. “Ona je ranije imala taj divni osmjeh, toliko je voljela da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmjeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju” rekla je.