Ukusan kolač u kombinaciji čokoladne i vanilije. Za ovaj recept bit će vam potrebno sljedeće:
Za koru:
4 kaš.mljevenih lješnika pečenih
150 gr brašna,
6 kaš. šećera
50 ml ulja
1 pp
100 ml kisele vode

Za fil:
200 gr margarina
600 ml mlijeka
10 kaš. šećera
100 gr čokolade
2 pudinga od vanilije i malo arome
Za glazuru:
3 kaš. šećera
100 gr čokolade
3 kaš. vode
50 gr margarina

I još je potrebno:
200 gr keksa petit kekasa
malo arome ruma

Izmješajte prosijano brašno sa p. za pecivo, pa dodajte lješnike, šećera, ulja i kisele vode. Sve kasikom izmješatje pa stavite da se peče na temp. 220 dok ne porumeni. A prije nego uspete smjesu tepsiju obložite papirom ua pećenje.
Mlijeko stavite da provri sa šećerom, mali dio prije odvojite da izmešate puding iz vrecice pa ga dodajte provrelom mlijeku i upite da se kuha dok se ne zgusne.

Podjeliti pudinf na dva dijela. U jedan dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mješajte dok se ne istopi.
U drugi dodajte koju kap arome vanilije i promješate i stavite da se hladi.
Ostavite margarina na sobnu temp da malo odmekne pa ga pjenasto umutite. I dodjte podjednako u obje puding kreme i izmješajte.
Gotovo tijesto premažite prvo sa žutim filom, pa na fil stavite petit keks koji predhodno malo namoćite u vodu sa rumom, na keks stavite čokoladni fil, i na kraj premaz od čokolade.