Jako ukusno, mekano i fino pecivo. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tijesto
1 kg brašna
pola litra mlijeka
200 ml tople vode
1 kockica kvasca
1 pzp
1 mala kaš. šećera
1 mala kaš. soli
1 šolj. ulja

I fil
250 gr margarina
2 zumanceta

II fil
3 lista tvrđeg svježeg sira
1kaš kajmaka

III fil
300 grama sunke
oko 8 kom kiselih krastavaca

Premaz:
2 belanceta
susam

U toploj vodi ostavite kkavsac, dodajte šećer, 1 kaš. brašna i ostavite na toplom da nadođe. Ugrite mlijeko u šerpi i onda ga pomješajte sa kvasce. Zatim u brašno dodajte pzp, so i promjesite, zatim ga stastavite sa mlijekom i vodom i dodjate šoljicu ulja. Umjesite glatko tijesto i prekrite ga da ostoji dok se ne udvoštruči.
U međuvremenu pripremite fil. Za prvi umuitete margarin sa žumancetom, za drugi izmrvite sir i sjedinite sa kajmakom, i za treći šunku isjecite u koskice i pomješajte sa krastavćicima koje ste također isjekli.

Zatim tijesto istresite na pobršnjenu površinu i premjesite ga i psojelite na dva dijela, potom jedan dio razvucite u pravugaonuk debljine pola cm. Pa na njega stavite prvo pola jednog, pa pola druguog i pola trećeg fila i uvite u rolat, Zatim misjecite na trokutiće. Isto uradite isa drugim dijelom tijesta.Zatim premažite bjelancetom i psopite po želji susamom. Trokutiće radajte na pouljeni pleh. Pecite na temp. od 200 stepeni do 25 min.