Za ovaj ukusan i jednostavan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
pola kg lisnatog tijesta
pola kg mljevenog mesa
dva čehna bijelog luka
oko 100 grama kačkavalja
jedna prasa
50 grama kečapa
jedno jaje
origano
ulje
vegeta, biber, sol
za pospipanje:
susam i sjemenke po želji
jedno jaje za premaz

Sir izrendajte, a prasu isjecite na kockice pa je izdinastajte na malo ulja i dodajte mljeveno mes i malo propržite, mješajte i po malo dodajite vode da se krčka, kad meso omekša dadajte začine, origano, so, biber, vegetu, zatim kečap, isjeckani bijeli luk i putiti da sve zajedno uvre. Kad je gotovo ohladite smjesu dobro pa onda umjesite jedno jaje i dodajte sir.

Tijesto razvucite na debljine pola cm. premažite filom i urolajte, pa isjecite kao cik-cak da dobijete trokutiće. Poredajte u nauljenu tepsiju, premažite jajetom i pospite susamom i sjemenkama, pa onda sve zajendo pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.