Napravite omlet bez jaja, ovaj omlet se može koristiti i kao posni omlet.

Potrebni sastojci:
4 velike kašike brašna od leblebije (domaćeg ili kupovnog)
1 čehno bijelog luka
1 mala kaškica praška za pecivo
1 mala kaškica suhog kvasca
1 čaša (od 250 mil) sitno sjeckanog povrća po vašem izboru (u mom slučaju: čeri paradajz, pečurke i mladi luk)
prstohvat turmeric praha

Postupak pripreme:
Prvo rernu zagrijte na 180 stepeni. Zdjelice ili kalupe gdje će te ovo da pravite podmažite uljem. Nakon toga treba da isjeckano povrće prepržite u tavi pa otprilike jedno 3 do 4 minute. Onda tofu sir, brašno od leblebija, bijeli luk, prašak za pecivo, kvasac, rutmeric, malo soli i bibera po ukusu, sve navedeno stavite u blender i dobro izblendajte. Nakon toga u kalupe, zdjelice u čemu god da pečete stavite malo povrća i nakon toga prelijte to sa ovom smjesom. Ostavite malo prostora nemojte do kraja sipati smjesu jer imajte na umu da će omlet nadoći. Pecite u pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta i to poslužite toplo.