Jako ukusno i fino. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za nadjev:
200 grama kečapa
200 grama šunke
40 grama sira trapisata
1 kašikica origana

Za tijesto:
20 grama kvasca
100 ml mlijeka
1 kaš. šećera
700 grama brašna
100 grama krem sira (ili kiselog vrhnja)
250 grama maslaca
1 kaš. soli
1 jaje

Za premaz:
jedno jaje

U sjeckalicu stavite kečap, nariban sir, šunku i usitnite ako nemate sjeckalicu onda sto sitnije naribajte. Na kraju dodajte origano.

Kvasac utopite u toplo mlijeko, dodajte šečer i kašiku brašna i ostavite da se digne oko 10 min.
U pola kol brašna dodajte dignuti kvasac i omekšali maslac, krem sir, sol, jaj i dobro zamjesite i postepeno dodajite ostalo brasno i izradite tijesto. Zatim ga podjelite na da dijela i svaki razvaljate u pravougaonik debljine oko pola cm.

Prvo tijesto namažite nadjevom pa prekopite sa drugim. Izrežite tako u trakice širine oko 1 cm, pa trekice rezite na pola vodoravno. Svaku trakicu uvite u spiralu i redajte na obloženi pleh pa premažite umućenim jajetom. Zatim pecite oko 20 min u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.