Ukusna poslastica koju ćete obožavati.

Potrebni sastojci su:

  • 150 g neslanog kikirikija
  • 100 g mlječnih napolitanki
  • 200 g bijelog krema (bijeli dio bilo kojeg krema)
  • Glazura: 150 g kvalitetne bijele čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 30 g krupno mljevenog neslanog kikirikija

Priprema:

U sjecku usitinite kikiriki i napolitanke, ne previše sitno. Dodajte bijeli krem i sve lijepo sjedinite. Odložite na 30 minuta u frižider, zatim oblikujte kuglice željene veličine, moje su po 20 g. Redajte na tacnu obloženu folijom ili pek papirom i vratite sve u frižider na nekoliko sati. U šerpicu ubacite čokoladu izlomljenu na kocke, dodajte ulje, stavite na ringlu i uključite na srednju temperaturu. Posuda i špatula moraju biti suhi da se ne bi stvorile grudvice. Sve vrijeme mješajte i kada se čokolada otopi skinite sa ringle i dodajte 30 g krupno mljevenog kikirikija, izmješajte Kratko prohladite pa prelijte svaku kuglicu. Kada završite vratite kuglice u frižider, sačekajte da se glazura i uživajte u ukusu.