Za osobe koje vole meso, ovo je pravi recept za vas.

 

Potrebni sastojci su:

  • 1/2 kg samljevenih čvaraka
  • 1/2 kg brašna
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike belog vina
  • 1 kvasac
  • so
  • jaje za premazivanje

Priprema:

Kvasac rastopite u malo mlijeka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. Zatim zamijesite tijesto od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata. Na radnoj površini razvaljajte tijesto, pa ga presavijte: lijevu stranu nadesno, desnu nalijevo, donji kraj gore i gornji kraj dole. Tako uradite tri puta, s tim da tijesto između savijanja miruje po 15 minuta. Četvrti put razvaljajte tijesto na debljinu palca i manjom čašom vadite pogačice. Odozgo ih oštrim nožem zarežite uzduž i popreko da dobijete mrežicu, premažite ih jajetom i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.