Odlična ideja za doručak jesu upravo slanci , a veoma je lako za pripremu.

 

Potrebno vam je:

300 ml mlakog mlijeka
100 ml ulja
50 ml da se premjesi i premažu na kraju
10 g suvog kvasca
2 kašičice šećera
2 kašićice soli
oko 700 g brašna

Premaz

2 kašike brašna
pola kašike soli
5 – 6 kašika vode
1 kašičica praška za pecivo

Fil:

300 g sitnog sira
50 g kačkavlja
50 g maslaca

 

BOSANSKI SLANCI, slanci recept, recept za slance, kifle, kako napraviti kifle

Priprema

U posudi kvasac izmješajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlijekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamjesite. Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta. Napravite manje loptice. Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta. Vruće premažite maslacem.