Jednostavne, fine i osvježavajuće oranž kocke. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Kora:
5 kom jaja
150 grama šećera
2 vrcice vanilin šeć.
120 grama brašna
60 grama skrobnog brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Bijeli fil:
50 grama sremskog sira
250 grama krem sira
200 ml slatke pavlake
5 kaš. meda
2 kesice želatina
8 kaš. vode

Narandžasti fil:
4 kesice želatina
10 kaš. soka od narandže
narendana kora od 2 narandže

Dekoracija:
šlag i kolutovi narandže

Bjelanca umutite i postepeno dodajite šećerm vanilin šećer i onda žumanca. Dodajte brašno, skorbno brašno i prašak za pecivo i izmješajte. Smjesu pecite na obloženom plehu na 180 step oko pola sata. Gotovu koru podjelite na dva dijela.

Oba sira pomješajte u pjenastu smjesu, dodajte umućenu slatku pavlaku, otopljeni želatin i med.Dodajte dobro umućenu slatku pavlaku, med i rastopljen želatin.
Za narandžasti krem otopite želatin ga u soku od narandže i nasturgane korice narandže.

Na jednu koru stavite polovinu želatina sa narandžom, zatim 1/3 bijelog fila, onda drugu koru, pa ponovo isto filovanje.
Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa na prvu rasporedite polovinu želatina s pomorandžom, trećinu belog fila, stavite drugu koru i zatim ostatak bijelog fila. Ukrasite sa naribanom koricom od narandže.