Fine i mekane piroške koje uvijek uspjevaju. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
jedan kg brašna
300 ml jogurta gušćeg
50 ml ulja
350 ml mlijeka (toplog)
2 kom jaja + jedno žumance
jedno bjelance
40 grama kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
300 grama svježeg sira
U toplom mlijeku otopite maslac, sa šećerom, soli, uljem, jajima i jendom kaš. brašna.
Prosite brašno pa u sredini napravite udubljenje, pa naspite jogurt i postepeno dodajite mlijeko i umjesize tiejsto. Ostavite da odstoji oko jedan sat da se digne, zatim razvite koru debljine jedan cm, isjecite u kockice premažite sa mlakom vodom i stavite smjesu od sira i bjelanceta, zatvorite krajeve prstima i pecite u dubokom ulju oko tri min. Gotove redajte na ubrus da upije masnoću. Poslužite uz jogurt, kajmak ili po želji!