Jako ukusni i fini domaći keksići. Za ovaj recept potrebni su vam sljdeći sastojci:
Korice:
600 grama brašna
200 grama šećera
2 kom jaja
150 grama margarina
200 ml kiselog vrhnja
1 pzp

Za fil:
pola litra mlijeka
200 grama šećera
10 kaš. gustina
200 grama margarina
100 grama čokolade za kuhanje
šećer u prahu za posipanje

Za kore pomješajze bašno sa praskom za pecivo pa dodajte mu šećer, jaja, margarin i zamjesite sa kiselim vrhnjem. Tijesto uvaljate u oblik valjka pa podjelite na pet djelova i napravite lotpice. Kore onda razvaljate na masnom papriku u vel tepsije. Pripremite ih sve pa onda pecite jednu po jednu na tep od 170 stepeni oko 5 min. Pa ih ohladiti.
Za kremu pomješajte gustin i šećer sa 200 ml mlijeka, a ostatak mlijeka skuhajte. Kad mlijeko zakuha dodajte mu gustin i kuhajte uz mješanje dok ne postane gusto. Pa dodajte margarin i izmješajte pa pdojelite na dva dijela, u jedan dodajte čokoladu da se otopi, pa obje kreme ohladite.

Ohlađenu kremu i koru redajte – kora pa sloj kreme!