Idealna poslastica.

Potrebni sastojci su:

  • 10 žumanaca
  • 700 ml mlijeka
  • 7 punih kašika mljekog brašna
  • 10 kašika šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g lješnika
  • 100 g mlječne čokolade

Priprema:

Pomješati žumanca u zdjeli, pa dodati šećer i brašno pa dodati malo hladnog mlijeka, oko 200 ml. Ostatak mlijeka staviti na vatru da provri. Kada mlijeko provri zakuhati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mješati dok se ne zgusne. Skuvan fil odmah podijeliti na dva dijela, pa jedan prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi, dok drugom dodajemo čokoladu i mješamo da se otopi i sjedini pa i njeg aprekrivamo i ostavljamo da se ohladi. Maslac sobne temperature podijeliti na dva dijela pa ga dodati ohlađenim filovima i sve zajedno umutiti. Ako dodajete margarin prvo ga umutiti, podijeliti na dva dijela, pa tek onda njemu dodavati kremove. Na prvu koru nanjeti cijeo lješnik krem, pokriti drugom korom pa staviti čokoladni krem. Dekorisati po želji i dobro rashladiti.