Ukusno i jednostavno za prazničnu trpezu.
Potrebno je:
Za koru:
- 400 g keksa,
- 100 g čokolade,
- 200 g putera,
- šećer u prahu,
- malo vode.
- Za fil: 500 g višanja,
- 500 g keseten pirea,
- 500 ml pavlake,
- 150 g šećera u prahu,
- listići želatina,
- rum.
- Za glazuru: 150 g čokolade,
- malo ulja
Priprema:
Prvo keks sameljite,pa višnje odledite i ocijedite, želatin potopite u vodu. Priprema kore: Rastopite izlomljenu čokoladu, puter, šećer i malo vode. Dodajte mljeveni keks, dobro izmješajte i u kalupu oblikujte podlogu torte. Priprema fila: Preko kore rasporedite višnje. Umutite pavlaku, dodajte kesten pire, malo ruma i rastopljen želatin, pa nanesite preko višanja. Priprema glazure: Na tihoj vatri rastopite izlomljenu čokoladu i malo ulja, a zatim prelijte tortu. Dobro ohladite i poslužite. Uživajte.