Ukusno i jednostavno za prazničnu trpezu.

Potrebno je:

Za koru:

  • 400 g keksa,
  • 100 g čokolade,
  • 200 g putera,
  • šećer u prahu,
  • malo vode.
  • Za fil: 500 g višanja,
  • 500 g keseten pirea,
  • 500 ml pavlake,
  • 150 g šećera u prahu,
  • listići želatina,
  • rum.
  • Za glazuru: 150 g čokolade,
  • malo ulja

Priprema:

Prvo keks sameljite,pa  višnje odledite i ocijedite, želatin potopite u vodu. Priprema kore: Rastopite izlomljenu čokoladu, puter, šećer i malo vode. Dodajte mljeveni keks, dobro izmješajte i u kalupu oblikujte podlogu torte. Priprema fila: Preko kore rasporedite višnje. Umutite pavlaku, dodajte kesten pire, malo ruma i rastopljen želatin, pa nanesite preko višanja. Priprema glazure: Na tihoj vatri rastopite izlomljenu čokoladu i malo ulja, a zatim prelijte tortu. Dobro ohladite i poslužite. Uživajte.