Spremite ovu ukusnu poslasticu za cijelu porodicu , oduševit ćete se.

Potrebno vam je:

250 ml čaja od kamilice
150 ml ulja
20 g kvasca
3 kašike šećera
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
narendana korica od limuna
500 g brašna

Za fil:

300 g mlevenog maka
3 kašike džema
3 kašike šećera

Priprema

Najprije pripremite čaj od kamilice i ostavite da bude mlak. Sipajte ga u posudu pa dodajte šećer, kvasac promiješajte pa dodajte jednu kašiku brašna. Sjedinite pa kad nadođe dodajte koru limuna, ulje, so vanilinin šečere i postepeno ostatak brašna. Promješajte pa umijesite tijesto.

U mleveni mak dodajte džem, malo vruće vode i promešajte.

Tijesto premijesite, pa podjelite na tri jednaka dijela. Pek papir isijecite na veličinu 20×30 cm i pospite sa malo brašna. Stavite tijesto ne pek papir i oklagijom razvucite na veličinu papira. Pleh istih dimenzija obložite pek papirom, pa ubacite prvu koru i sipajte fil preko, zatim druga kora, fil, treća kora. Poprskajte poslednju koru sa malo tople vode.

Pecite pitu u zagrijanoj rerni na 180°C nekih pola sata, ali je posle 10 minuta prekrijte folijom.