Ukusno i jednostavno.

Potrebni sastojci su:

  • 2 pljeskavice sa lukom gotove
  • 100 gr kačkavalja (listovi)
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mlijeka ili jogurta
  • 2 tikvice
  • 3-4 jaja
  • ulje..so
  • 1 veća šargarepa
  • malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti isjeći na punije listove i posoliti, pa ostaviti da stoje 20 minuta pa ocijediti tečnost. Ispohovati u brašno, jaja, prezle i pržiti. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku mlijeko ili jogurt i izmješati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pleskavica i sve ostalo do utroška namirnica. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.