Ukusno i jednostavno.
Potrebni sastojci su:
- 2 pljeskavice sa lukom gotove
- 100 gr kačkavalja (listovi)
- 200 gr kisele pavlake
- 200 ml mlijeka ili jogurta
- 2 tikvice
- 3-4 jaja
- ulje..so
- 1 veća šargarepa
- malo prezli i brašna
Priprema:
Tikvice oguliti isjeći na punije listove i posoliti, pa ostaviti da stoje 20 minuta pa ocijediti tečnost. Ispohovati u brašno, jaja, prezle i pržiti. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku mlijeko ili jogurt i izmješati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pleskavica i sve ostalo do utroška namirnica. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.