Nema osobe na svijetu koja ne voli piletinu i koja je ne bi mogla jesti svaki dan jer ona jednistavno ne može da dosadi. Međutim , u danu bi trebalo da unesemo oko 10 do 30 posto proteina. Previše proteina može da uzrokuje nakupljanja masnoća u organizmu, što dovodi do porasta tjelesne težine i lipida u krvi.

Ako piletinu jedete svakog dana , to znači da unosite puno proteina. Previše piletine također uzrokuje i povišen holesterol. Pored toga šreviše proteina životinjskog porijekla poput piletine, neće vam biti lako da održite željenu tjelesnu težinu.

 

Priprema piletine i nije tako jednostavna. Ako je dovoljno termički ne obradite ili ako povrće za salatu dođe u kontakt sa sirovom piletinom, možete biti izloženi salmoneli, što može dovesti do velikih zdravstvenih problema, pa je ovo još jedan razlog da pazite koliko i kako pripremate piletinu.
Također praksa među uzgajivačima peradi da životinjama daju antibiotike, a kada čovek jede takvo meso svakog dana može postati otporan upravo na ove važne medikamente bez kojih se ne može izboriti sa bakterijama.