Odlična ideja za posnu trpezu , vrlo jednostavno a svi ukućani će biti oduševljeni.

Potrebno vam je:

500 g kora za pitu
500 g praziluka
1 šargarepa
150 g pirinča
so
biber
1 dl mineralne vode
1 dl ulja

Priprema

U šerpu stavite pirinač sa malo soli, najte vodom i kuhajte dok se pirinač ne skuha. Procijediti i ostavite sa strane. U tavu sipajte nekoliko kašika ulja , zagrijati pa dodat tanko isječen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu. Začiniti po ukusu, pa umiješati ocjeđeni pirinač. Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil. Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto. Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama. Kore premazati smjesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 185 stepeni C oko pola sata.